Нафта трохи подорожчала на тлі похолодання у США та Європі

Нафта трохи подорожчала на тлі похолодання у США та Європі

Укрінформ
Ціни на нафту зростають, оскільки трейдери вирішили перевести у готівку частину коротких позицій після похолодання в США і Європі. Ф'ючерси на Brent подорожчали на $1,44 до $30,69 за барель, на WTI - на $1,19 до $30,72.

Про це повідомляє Рейтер

"Підтримку цінам дають похолодання і снігопади на східному узбережжі США і в деяких регіонах Європи, за рахунок яких зростає попит на пічне паливо. Але метеорологи прогнозують, що холоди будуть недовгими. Багато інвесторів з відкритими короткими позиціями, тобто ставками на зниження цін, вирішили забрати прибуток після 30-відсоткового падіння котирувань з початку року, говорять трейдери. Тепер ці інвестори купують за низькими цінами, сприяючи їх зростанню", - йдеться у повідомленні.

Водночас фундаментальних причин для зростання цін немає, оскільки пропозиція нафти на світовому ринку, як і раніше, перевищує попит більш як на 1 мільйон барелів на добу.

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 4 мільйони барелів, повідомило Управління енергетичної інформації, при прогнозі підвищення на 2,8 мільйона барелів.

"Запаси нафти в США у розмірі 486,5 мільйона барелів є майже рекордними для цієї пори року як мінімум за останніх 80 років", - йдеться в звіті управління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-