Третій транш кредиту МВФ має стабілізувати гривню - Яресько

Третій транш кредиту МВФ має стабілізувати гривню - Яресько

Укрінформ
Надання Україні третього траншу кредиту МВФ має збільшити резерви Національного банку та забезпечити кращу стабільність банківського сектору та курсу валюти.

Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько після зустрічі Президента України Петра Порошенка з головою Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє прес-служба Мінфіну

"Ми обговорили фінальний текст оновленого Меморандуму щодо співпраці України та МВФ, та наступні кроки у нашій програмі реформ. Після фінального погодження тексту, очікуємо на успішний його розгляд на засіданні Ради директорів МВФ та надання Україні третього траншу кредиту. Це має збільшити резерви Національного банку та забезпечити кращу стабільність банківського сектору та курсу валюти", - зазначила Яресько.

Ключовими темами зустрічі були фінальний текст оновленого Меморандуму щодо співпраці України і МВФ та прогрес України на шляху реформ. 

Серед інших тем, що обговорювались з головою МВФ були: важливість ухваленого Верховною Радою бюджету на 2016 рік; значне зменшення загального рівня видатків державних фінансів України з 53% ВВП у 2015 році до прогнозованих 44% ВВП у 2016 році; революційне зниження податкового навантаження на зарплати завдяки зменшенню ЄСВ, яке Уряд України зміг здійснити без збільшення дефіциту державного бюджету.

Водночас сьогодні середньозважений курс гривні на міжбанківському валютному ринку станом на 11:30 встановився на рівні 24,7629 гривні за долар проти 24,4893 гривні за долар на відкритті у четвер.

Такі дані наведено на веб-сайті Національного банку України.

За даними фінансового порталу Укрдилінг, торги доларом на міжбанківському валютному ринку України відкрилися на рівні 24,75/24,90 грн за дол. Котирування по євро-гривні становили 26,8339/26,9950. Ціни на російську валюту становили 0,3097/0,3119 грн за руб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-