Яресько: У меморандумі з МВФ немає підвищення пенсійного віку

Яресько: У меморандумі з МВФ немає підвищення пенсійного віку

Укрінформ
У проекті меморандуму про економічну та фінансову політику, необхідного для отримання третього траншу кредиту МВФ, немає норми про необхідність підвищення пенсійного віку.

Про це міністр фінансів Наталія Яресько повідомила "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю в кулуарах "Українського сніданку" в Давосі.

"Зараз немає цього в документі. Але пенсійна реформа триватиме, нам треба це робити так або не так, але там немає такого конкретного зобов'язання", – сказала Яресько.

Вона уточнила, що до затвердження третього траншу немає необхідності вносити зміни в прийнятий в кінці 2015 року податково-бюджетний пакет, бо його положення задовольнили МВФ.

За її словами, до засідання ради директорів уряд затвердить стратегію щодо держбанків. Міністр не змогла назвати оціночну суму докапіталізації держбанків, однак зазначила, що вона не буде дуже значною, щоб не поставити під загрозу погоджені показники дефіциту держбюджету в 2016 році.

Яресько зазначила, що очікує рішення МВФ про третій транш кредиту за програмою EFF в лютому. "Але поки точної дати немає", – додала міністр.

Як повідомлялося, в опублікованому "Українською правдою" проекті меморандуму, датованій листопадом 2015 року, було положення про впровадження нового структурного маяка - прийняття до кінця травня 2016 року нового законодавства про поступове підвищення пенсійного віку до 62 років: для чоловіків – з 1 липня 2016 року, для жінок – з 1 січня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-