Україна не закрила транзит заборонених товарів з РФ - уряд

Україна не закрила транзит заборонених товарів з РФ - уряд

Укрінформ
Транзит заборонених товарів з Російської Федерації здійснюється через всі діючі пункти пропуску.

Про це йдеться на Урядовому порталі.

"Кабінетом міністрів України 20.01.2016 було прийнято постанову № 20 "Про затвердження переліку пунктів пропуску через державний кордон України, через які здійснюється ввезення товарів в режимі транзиту", якою врегульовано питання транзиту митною територією України товарів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 № 1147 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації", - зазначається у повідомленні.

Даною постановою затверджено перелік пунктів пропуску через державний кордон України, через які здійснюється ввезення товарів в режимі транзиту (прохідний транзит).

"Так, пунктами пропуску на кордоні з Російською Федерацією для автомобільного сполучення визначено Просяне, Танюшівку, Плетинівку, Гоптівку, Велику Писарівку, Юнаківку, Катеринівку, Бачівськ, Грем`яч, Сеньківку, а для залізничного сполучення - Лантратівку, Тополі, Козачу Лопань, Зернове", - повідомили у прес-службі.

Пунктами пропуску на кордоні з Республікою Білорусь визначаються: для автомобільного сполучення - Доманове, Сеньківка, Нові Яриловичі, Славутич, Виступовичі, Городище, Дольськ, Пулемець; для залізничного сполучення - Неданчичі, Щорс, Горностаївка, Удрицьк, Заболоття, Виступовичі.

Транзит товарів здійснюється безперешкодно через всі діючі пункти пропуску України.

Нагадаємо, з початку року Російська Федерація заборонила транзит українських товарів своєю територією. Відтак українські виробники продовжують шукати альтернативні шляхи транспортування продукції в обхід Росії, а уряд розширює перелік російських товарів, заборонених для продажу на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-