Центробанк Польщі допоможе НБУ з реформами

Центробанк Польщі допоможе НБУ з реформами

Укрінформ
У НБУ пройшла зустріч із представниками Національного банку Республіки Польща, на якій обговорювалося надання технічної допомоги українському регулятору у 2016-2018 роках.

Про це інформує прес-служба Нацбанку України.

"Представники польської сторони засвідчили свою підтримку реформам, які впроваджує Національний банк України, та озвучили можливі сфери, у яких готові надавати експертну та консультаційну допомогу українським колегам", - йдеться у повідомленні.

Згідно з прийнятою центробанком Польщі в грудні минулого року "Програмою технічного співробітництва 2016+" Україна увійшла до переліку країн-пріоритетних партнерів, які мають доступ до розширеного формату співпраці у вигляді тематичних пакетів технічної допомоги та горизонтального співробітництва між двома країнами.

"Так, до напрямків надання технічної допомоги для країн-партнерів центробанку Польщі увійшли: монетарна політика та її інструменти; фінансова стабільність; платіжні системи; статистика; грошовий обіг, випуск валюти; управління резервами в іноземній валюті; управління фінансовими ризиками", - зазначили у прес-службі.

НБУ розглядає проекти технічної допомоги як можливість дослідити успішний досвід інших центральних банків та знайти вірні рішення до конкретних проблем та задач.

Національний банк України співпрацює з низкою центральних банків світу, таких як центральний банк Австрії, Нідерландів, Франції, Швеції, Німеччини та інших країн.

Крім того, з 2009 р. Канадська агенція міжнародного розвитку (CIDA) реалізовує Проект технічної допомоги "Національний банк України: розбудова інституційної спроможності для ефективного вироблення політики" для НБУ. Проект фінансується Міжнародним валютним фондом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-