У Києві за півтора року прибрали 6200 МАФів

У Києві за півтора року прибрали 6200 МАФів

Укрінформ
За другу половину 2014 року та 2015 рік в столиці демонтували 6200 незаконних МАФів.

Про це розповів директор КП "Київблагоустрій" Іван Кліпа в ефірі ТРК "Київ", повідомляє прес-служба КП «Київблагоустрій.

"В цілому, якщо взяти близько 2 тисяч демонтованих у другій половині 2014 року тимчасових споруд та додати до них 4200 одиниць, прибраних вже у 2015 році, то оці 6200 МАФів – це, для порівняння, втричі більше, аніж було демонтовано за три разом взяті попередні роки", - сказав Кліпа.

За його даними, станом на липень 2014 року, тобто перед початком системної "хвилі" з прибирання МАФів, у столиці України нараховувалось близько 15 тисяч комерційних тимчасових споруд. З них 6,5 тисячі визнані легальними: їхні власники отримали дозвільні документи КМДА та сплатили пайовий внесок до бюджету міста.

Кліпа також повідомив, що у переліку демонтованих МАФів – "ціла купа" різноманітних тимчасових споруд. Зокрема, павільйони, автомийки, гаражі, купави (лавки на колесах), кіоски, огорожі, складські приміщення, намети сезонної торгівлі, ролетні ряди, літні майданчики при кафе, барах та ресторанах, зупинкові комплекси з торгівлею, різноманітні технічні приміщення, у тому числі для охорони та для робочих, а також інші дрібні споруди.

Говорячи про плани на 2016 рік, директор КП "Київблагоустрій" повідомив, що до кінця поточного року від незаконних МАФів "має бути зачищений весь правий берег столиці та на дві третини – лівий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-