Україна готова судитися з Росією через

Україна готова судитися з Росією через "борг Януковича"

Укрінформ
Україна готова звернутися до суду у випадку, якщо Росія не погодиться на умови щодо реструктуризації українського державного боргу.

Про це Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"29 жовтня ми запропонуємо Росії ще раз прийняти для себе рішення, чи вони хочуть прийняти ті умови, які ми запропонували всім кредиторам, чи вони унікальні. Якщо вони вважають, що вони унікальні, - ми готові до судового розгляду справи з РФ. Якщо вони вважають, що вони нормальні, - тоді ми пропонуємо їм 29 жовтня поточного року прийняти ті самі умови, які прийняли всі українські кредитори: часткове списання і реструктуризація боргів. Інших умов Росія не отримає", - сказав він.

Нагадаємо, в грудні 2013 року уряд Миколи Азарова в рамках домовленостей Віктора Януковича з президентом РФ Володимиром Путіним випустив п'ятирічні єврооблігації на $3 млрд, які викупив Фонд національного добробуту Росії.

Наприкінці серпня 2015 року найбільші держателі українських євробондів погодилися списати 20% номінальної вартості зобов'язань, що становить $18 млрд. Росія на списання не погодилася. Міністр фінансів РФ Антон Сілуанов заявив, що Москва має намір в судовому порядку домагатися повернення "боргу Януковича".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-