Путін хоче, аби МВФ заплатив за

Путін хоче, аби МВФ заплатив за "кредит Януковича"

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін вважає, що МВФ міг би дати Україні ще $3 млрд для виплати Росії "кредиту Януковича".

Таку заяву він зробив на нараді з кабміном у вівторок, повідомляє РІА Новости.

Путін доручив міністру фінансів Антону Сілуанову обговорити це з МВФ.

"Чому МВФ не хоче додати, припустимо, Україні ці 3 мільярди, з тим, аби вона могла розплатитися? Навіщо міняти свої правила під конкретну країну, порушуючи, по суті справи, саму систему і правила функціонування МВФ? Поговоріть з колегами. Мені здається, легше піти таким шляхом - додати Україні 3 мільярди, щоб могла розплатитися (у грудні – ред.), і всі були б задоволені і працювали б у спокійному режимі", - сказав він.

За словами Путіна, зміни правил Фонду на користь однієї з країн можуть викликати вимоги змінити правила і для інших: "І до чого це призведе? Потрібно у спокійному режимі, в робочому, всі ці питання ще раз поговорити, пошукати рішення, щоб не перекладали знову на нас всі проблеми".

Сілуанов неодноразово заявляв, що Росія, відносячи себе до офіційних кредиторів, не має наміру погоджуватися на реструктуризацію боргу, яку за погодженням з МВФ Україна проводить за зобов'язаннями перед приватними кредиторами.

На переконання російського міністра, невиплата Києвом у грудні на адресу РФ $3 млрд означатиме дефолт України і дасть привід поставити питання про спроможність програми допомоги МВФ цій країні.

Говорячи про те, які дії з російського боку можуть чекати на Україну у разі непогашення заборгованості, Сілуанов заявив, що РФ може звернутися в арбітраж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-