Кредитори погодилися на обмін держборгу України - Shearman & Sterling

Кредитори погодилися на обмін держборгу України - Shearman & Sterling

Укрінформ
Держателі українських євробондів з погашенням у 2015 році проголосують за пропозиції про обмін боргу України.

Про це йдеться в заяві юридичної фірми Shearman & Sterling, повідомляє Рейтер.

"Йдеться про євробонди на суму 500 мільйонів доларів з погашенням 23 вересня і 600 мільйонів євро з погашенням 13 жовтня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що у вересні ці інвестори заявили, що визнають умови реструктуризації українських суверенних облігацій несправедливими, якщо папери, які належать їм, не будуть погашені в найкоротші терміни. Київ тоді запропонував їм можливість обміняти старі зобов'язання на найкороткостроковіші нові облігації, які Україна планує випустити під час реструктуризації боргу. Ці пропозиції буде поставлено на голосування 14 жовтня.

Україна з березня проводить переговори про реструктуризацію зовнішнього державного і квазідержавного боргу на суму близько 23  млрд дол.

Наприкінці серпня найбільші держателі урядових євробондів погодилися списати 20% номінальної вартості зобов'язань, що становить 18 млрд дол., і обміняти кожний з випусків, що підлягають реструктуризації, на нові чотирирічні облігації із ставкою купона 7,75% річних порівняно з середнім рівнем в 7,2% до реструктуризації. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-