Гопко: Україна пояснює Європі, що Північний потік-2 - безпековий програш

Гопко: Україна пояснює Європі, що Північний потік-2 - безпековий програш

Укрінформ
Українська влада на всіх рівнях проводить потужну роз'яснювальну кампанію серед європейських партнерів щодо шкідливості будівництва «Північного потоку-2» як політичного проекту, який дасть лише короткотермінову вигоду.

Про це під час обговорення Стратегії зовнішньої політики України заявила голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зараз проводимо дуже потужну роз'яснювальну кампанію серед наших європейських партнерів, особливо тих, які зацікавлені в «Північному потоку-2», що це короткотермінова вигода, а в довгостроковій перспективі монопольна домінантна позиція "Газпрому" як фактичного спонсора режиму Кремля матиме негативні наслідки для енергетичної і політичної безпеки ЄС в цілому», - сказала Гопко.

Вона додала, що запровадження Сенатом США додаткових санкцій проти Росії стало першим успіхом нашої дипломатії і скоординованих з міжнародними партнерами зусиль.

«Тому ми продовжуємо об'єднувати зусилля, щоб не допустити будівництва «Північного потоку-2», як це було з «Північним потоком-1», - підкреслила Гопко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-