Податок на нерухомість цьогоріч приніс до бюджету 35 мільйонів

Податок на нерухомість цьогоріч приніс до бюджету 35 мільйонів

Укрінформ
Фізичні особи - власники нерухомості у поточному році сплатили 35 млн грн податку на нерухоме майно.

Про це повідомляє прес-служба ДФС з посиланням на директора департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Павла Дроняка.

«Станом на 20 червня платниками вже сплачено 35 млн грн податку на нерухомість, з фізичних осіб. Нагадаю, що фізичними особами податок сплачується протягом 60 днів з моменту вручення податкового повідомлення-рішення», - йдеться в повідомленні.

За оперативними даними, у поточному році фізичним особам - власникам об'єктів нерухомості сформовано близько 620 тис. податкових повідомлень-рішень з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. До сплати визначено податку на загальну суму понад 370 млн грн. 

У ДФС зазначають, що найбільші суми нарахувань податку обліковуються по ГУ ДФС у Хмельницькій - 42 млн грн, Львівській - 33 млн грн та Вінницькій - 29 млн грн областях. У відомстві нагадують, що цього року податок на нерухомість платники сплачують за 2016 рік за ставками та з використанням пільг, які були законодавчо визначені у цей період. Так, податок нараховується на загальну площу об'єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток. Ставки податку встановлювалися рішеннями місцевих рад. При цьому пільгові розміри майна, на які не застосовується ставка податку, складають: для квартири/квартир незалежно від їх кількості - 60 кв. метрів, для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - 120 кв. метрів, для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - 180 кв. метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-