Роллінс хоче продати майже 4 тисячі

Роллінс хоче продати майже 4 тисячі "заморожених" свердловин Укрнафти

Укрінформ
ПАТ «Укрнафта» хоче продати бездіяльні, законсервовані і неперспективні свердловини, щоб залучити додатковий інвестиційний ресурс. 

Про це в ході прес-конференції заявив глава компанії Марк Роллінс, повідомляє OilNews

«Зараз в «Укрнафті» близько 4 тисяч свердловин, які не працюють або законсервовані в різні періоди. Якщо є інвестор, який готовий прийти і заплатити гроші за свердловини, які ПАТ не експлуатує, я не бачу в цьому проблеми. Звичайно, ми розглядатимемо такі пропозиції від інвесторів. Якщо ціна справедлива, ми інвестуємо отримані гроші в наші перспективні проекти», - сказав він.

На думку Роллінса, це нормальна бізнес-логіка, коли компанія з обмеженим інвестиційним капіталом відмовляється від неперспективних активів з метою збільшення фінансування привабливіших проектів.

«У нас є такі активи, в які при будь-якому реалістичному сценарії я не бачу, що ми вкладатимемо. Тому що вони при будь-якому сценарії не привабливі для нас, порівняно з тим, куди ми дійсно можемо інвестувати. Або, скажімо, цей сценарій припускає, що інвестувати туди можна через 10-15 років: на мою думку, від таких активів потрібно позбавлятися», - додав глава компанії.

Обмеженням для ефективного продажу незадіяних активів Роллінс вважає законодавчу заборону на продаж спеціальних дозволів на користування надрами. У поточних умовах компанія може продавати тільки свердловини, а право на видобуток вуглеводнів на певному родовищі (ліцензія) все одно залишається за нею.

Ідею продажу таких активів менеджмент компанії вже озвучив наглядовій раді. На її останньому засіданні було вирішено провести оцінку активів і подати конкретні пропозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-