Мін'юст стягнув із

Мін'юст стягнув із "Газпрому" майже 81 мільйон - Петренко

Укрінформ
Міністерство юстиції стягнуло з "Газпрому" перші 80,8 млн гривень із встановленого раніше судом штрафу на загальну суму 172 млрд гривень. Дані активи були виявлені на території України. 

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко на прес-конференції в Укрінформі. 

"Станом на сьогоднішній день з ПАТ "Газпром" на користь Державного бюджету (України - ред.) стягнуто 80 млн 800 тисяч гривень. Це ті кошти, які були встановлені й виявлені на території України як такі, що належать даній компанії у вигляді дивідендів від третіх осіб", - сказав він і додав, що наразі процес стягенння цих коштів завершується. 

Петренко нагадав, що кошти стягуються відповідно до раніше ухваленого Господарським судом за ініціативи Антимонопольного комітету рішення, яким зобов'язано "Газпром" сплатити 171 млрд 932 млн гривень штрафу за зловживання монопольним становищем на території України. 

Міністр зазначив, що крім уже стягнених 80,8 млн гривень, Мін'юст також наклав арешт на акції "Газпрому" в компанії "Газтранс" номінальною вартістю 33,3 млн гривень. 

Також, за його словами, продовжуються пошуки інших активів на території нашої держави. Разом з тим, урядовець розповів, що після того, як буде завершено процес розшуку активів "Газпрому" в Україні, Мін'юст звернеться до інших держав, із якими є договори щодо правової допомоги, про виконання рішення суду по цій компанії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-