Різницю в тарифах на комунальні послуги відшкодує Держспоживслужба

Різницю в тарифах на комунальні послуги відшкодує Держспоживслужба

Укрінформ
Територіальні комісії, до яких включені працівники секторів контролю за регульованими цінами головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та м. Києві, розпочали роботу з відшкодування різниці в тарифах на комунальні послуги.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"З метою реалізації положень Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» та на підставі наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 15.03.2017 №53 «Про затвердження типового положення про територіальні комісії з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах» обласними та Київською міською державними адміністраціями утворено комісії з питань узгодження заборгованості з різниці у тарифах на комунальні послуги", - йдеться у повідомленні.

Комісії проводять детальний аналіз розрахунків та перевірку документів, що надані суб’єктами господарювання для відшкодування з бюджету заборгованості з різниці в тарифах.

Зокрема, у Житомирській області в ході проведеного аналізу розрахунків, наданих суб’єктами господарювання, встановлені випадки завищення фактичних витрат на послуги, заниження суми доходів та фактичного нарахування плати споживачам при формуванні обсягів заборгованості з різниці в тарифах (тобто фактичні витрати та доходи не відповідали звітним даним).

Результатом роботи сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області у складі територіальної комісії є зменшення обсягів бюджетних призначень на суму 2,075 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-