Для врегулювання роботи газорозподільних мереж необхідно змінити закони - Кубів

Для врегулювання роботи газорозподільних мереж необхідно змінити закони - Кубів

Укрінформ
Для того, щоб заключити договори з облгазами для стягнення плати за використання газорозподільних мереж, необхідно внести зміни до трьох законів.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді України у п'ятницю, повідомляє Урядовий портал.

"Для того, щоб заключити договори необхідно провести зміни до трьох законопроектів: про трубопровідний транспорт, ринок природного газу та управління об'єктами державної власності. Уряд за результатами трьох нарад, що відбулися за участі народних депутатів, представників міністерств енергетики та вугільної промисловості, економічного розвитку і торгівлі під головуванням віце-прем'єр-міністрів Степана Кубіва і Володимира Кістіона, підготував дорожню карту, щоб до кінця червня врегулювати питання використання газорозподільних мереж", - зазначив він.

При цьому, за словами Кубіва, щоб заключити договори до кінця червня зміни в закони повинні бути внесені до 15 червня 2017.

Нагадаємо, у ході "Години запитань до уряду" Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що уряд шукає юридичні механізми наведення порядку у питанні використання газорозподільних мереж в Україні. Він закликав народних депутатів долучатися до напрацювання юридично правильних рішень, що не зможуть бути оскаржені у судовому порядку, та що слугуватимуть "не в інтересах українських олігархів, а в інтересах українських громадян". Глава уряду допускає, що рішення у цій сфері будуть оскаржені зацікавленими сторонами в усіх правових інстанціях. 

Прем’єр-міністр зазначив, що вже дав доручення профільному віце-прем'єр-міністру організувати роботу над цим питанням.

«По мережах, які використовуються по усій країні, має бути сплачена орендна плата, бо вони належать як державі, так і муніципалітетам. Цю роботу треба проводити. Така ініціатива є в Парламенті щодо закону, який не був ухвалений. Будемо перевносити цей закон. Треба знайти юридичні механізми наведення порядку у цій сфері», - наголосив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-