Раді рекомендують ухвалити законопроект про комерційний облік тепла і води

Раді рекомендують ухвалити законопроект про комерційний облік тепла і води

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства 7 червня схвалив законопроект № 4901 "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", розроблений та підготовлений до повторного другого читання спільно з Держенергоефективності.

Про це повідомляє Урядовий портал.

На засіданні комітету вирішено рекомендувати парламенту прийняти законопроект у повторному другому читанні в цілому як закон, йдеться в повідомленні.

"Ціль проекту закону – запровадити в Україні 100% комерційний облік тепла і води. Це один з першочергових шляхів до підвищення енергоефективності в країні. Споживачі будуть платити лише за спожиті ресурси. Водночас суб’єкти господарювання у сферах природних монополій не зможуть перекладати понаднормативні втрати в мережах на споживачів", - наголосив на важливості законопроекту голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Він пояснив, що запровадження комерційного обліку стимулюватиме енергоощадну поведінку споживачів і мотивуватиме їх впроваджувати заходи з енергоефективності. У результаті очікується зменшення витрат на оплату послуг з водо- та теплопостачання.

У масштабах країни прийняття законопроекту дозволить знизити на 3/4 обсяг необлікованих витрат води у внутрішньобудинкових системах. Ще один позитивний наслідок – зменшення споживання тепла протягом 1-3 років у середньому на 15-20%, що, у свою чергу, сприятиме зменшенню споживання газу та скороченню викидів парникових газів.

Як повідомлялося, 16 травня у ВР відбулося обговорення законопроекту «Про комерційний облік комунальних послуг». Для прийняття рішення щодо запровадження в Україні обов’язкового обліку тепла та води не вистачило одного голосу.

Фото: hyser.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-