Раді рекомендують в цілому прийняти законопроект

Раді рекомендують в цілому прийняти законопроект "Про Фонд енергоефективності"

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки рекомендував прийняти у другому читанні та в цілому законопроект №5598 «Про Фонд енергоефективності». 

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Комітету в середу, повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал.

«Сьогодні реформа енергоефективності передбачає величезний пласт законопроектів. Це стосується прийняття у другому читанні і ЗУ «Про комерційний облік комунальних послуг», і «Про ЖКП», і дії 417 закону - питання, які в першу чергу захистять нашого споживача», - зазначив Зубко.

Віце-прем’єр-міністр зауважив, що в подальшому необхідно розширювати мережу банків-кредиторів, які будуть конкурувати за відсоток по кредитам і законопроект дає таку можливість. Ще один важливий аспект – це відпрацювання таймінгу по законопроектам. 

"Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович у своєму листі до українського Уряду чітко зазначив про необхідність якнайшвидшого прийняття Верховною Радою законів з енергоефективності", - зазначив Зубко.

«У нас є місяць, щоб прийняти необхідні закони з енергоефективності. Рішення по бюджетам міжнародних партнерів для допомоги Україні буде прийматися вже в червні Європейською комісією і тому, у нас є загроза втрати міжнародної підтримки з подальшим відтермінуванням. Тому, ми маємо якнайшвидше ухвалити необхідні законопроекти», - зауважив віце-прем’єр-міністр.

Зубко нагадав, що до роботи Фонду енергоефективності буде залучена система Prozorro та створений майданчик, куди споживач зможе звернутися і отримати пропозиції, які будуть надаватися енергосервісними компаніями, енергоаудиторами та проектними організаціями.

Нагадаємо, раніше віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович у своєму листі до українського Уряду висловив сподівання, «що жодних затримок із прийняттям важливих законів, включаючи закони «Про енергоефективність будівель» та «Про комерційний облік», у Верховній Раді не відбудеться». А також наголосив, що «обидва закони є необхідними для того, щоб Євросоюз міг надати підтримку запланованому Фонду енергоефективності, який повинен стати важливим інструментом, що дозволить громадянам України зменшити їхні рахунки за енергоносії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-