Україна розраховує на подальшу допомогу USAID у проведенні реформ - Гройсман

Україна розраховує на подальшу допомогу USAID у проведенні реформ - Гройсман

Укрінформ
Україна розраховує на подальшу допомогу Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у питанні проведення реформ в економіці та соціальній сфері.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з виконувачем обов’язків адміністратора USAID Уейдом Уорреном, повідомляє Урядовий портал.

Сторони також обговорили питання взаємної співпраці у проведенні судової реформи та в антикорупційній політиці, і погодилися, що наразі Україна має гарні шанси реалізувати необхідні зміни в інтересах держави й громадян.

«Зараз ми розпочали цілу низку масштабних реформ на рівні країни, і ваша підтримка нам дуже важлива», - підкреслив глава уряду.

Він звернув увагу, що запроваджувати зміни дуже важко, оскільки всі перетворення проходять на фоні війни на Донбасі та гібридної війни в економіці й інформаційній сфері.

«Втім, ми затвердили програму дій уряду до 2020 року. Пріоритет – пенсійна реформа, яку ми узгодили з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком. Наступний крок – приватизація. За кілька тижнів представимо удосконалену систему (продажу держактивів). Чутливе, але не менш важливе питання – земельна реформа. І тут ми теж знайшли формат, в якому ми можемо дискутувати. Паралельно опрацьовуємо медичну реформу й реформу освіти. Це п’ять базових реформ на даний момент», - зазначив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні американське видання Foreign Policy оприлюднило документ, який підтвердив значне скорочення фінансування програм Держдепартаменту США і USAID на підтримку країн, що розвиваються, зокрема й України. Водночас у Державному департаменті США, коментуючи цю інформацію, порадили дочекатися оприлюднення повного бюджетного плану. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-