Омелян: світові інвестори виведуть українську інфраструктуру на якісніший рівень

Омелян: світові інвестори виведуть українську інфраструктуру на якісніший рівень

Укрінформ
На новий якісний рівень економіки Україну можуть вивести лише світові компанії, які працюють у сфері залізниці, морських портів, доріг, авіації.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час прес-брифінгу "Перспективи бізнес-відносин між Україною та Німеччиною", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Моє глибоке переконання, що Україні можуть дати нову якість лише світові компанії, які працюють в сфері залізниці, морських портів, доріг, авіації. Без цього, вигадуючи вкотре свій український велосипед, ми приречені на невдачу. Бо нас знову надурять, ошукають і замість велосипеда дадуть воза. Так от, Ryanair в Україні буде, Hutchison Ports в Україні буде, DP World в Україні буде, Bombardier в Україні буде. І це буде нова Україна, над якою ми всі працюємо", - заявив міністр.

За словами Омеляна, його відомство активно працює над тим, аби спростити, здешевити та зробити швидшим шлях України до Європейського Союзу, як для людини - туриста, бізнесмена, так і для продукції.

Урядовець зазначив, що порядок денний співпраці Міністерства інфраструктури з Міністерством транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини охоплює всі сфери транспорту. 

"Це питання широкого спектру: залізниця, порти, авіація, дороги, пошта, цифрова інфраструктура, електромобілі. Дуже важливо, що ми не лише фіксуємо сьогодення, ми дивимось спільно в майбутнє", - резюмував міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-