Для лоукостів потрібно розконсервувати термінал F у

Для лоукостів потрібно розконсервувати термінал F у "Борисполі" - Мінінфраструктури

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України наголошує на необхідності відкриття терміналу F у міжнародному аеропорту "Бориспіль" для обслуговування лоукостів.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час брифінгу сьогодні, 6 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В KPI, які я поставив перед очільником "Борисполя", першим пунктом було результативно завершити переговори з компаніями-лоукостами і забезпечити виконання рейсів з терміналів F або B. Міністерство очікує, що "Бориспіль" відкриє термінал F для лоукостів", - наголосив урядовець.

Омелян зауважив, що державі доводиться платити за утримання консервації терміналу F.

"Ми вважаємо, що доцільно відкрити термінал F і зорієнтувати його виключно на роботу лоукоста по дешевій бізнес-моделі. Тому що все одно держава платить гроші на утримання консервації терміналу F, так чи інакше", - сказав він.

Міністр додав, що в цьому терміналі можна обслуговувати й інших бюджетних перевізників, не лише Ryanair.

Як повідомлялося, в лютому перший заступник генерального директора міжнародного аеропорту "Бориспіль" Євгеній Дихне заявив, що термінал F можуть розконсервувати вже цього року для прийому лоукостів через низьку пропускну здатність терміналу D в пікові ранкові та вечірні періоди.

Водночас генеральний директор "Борисполя" Павло Рябікін також повідомив, що аеропорт не розглядатиме можливості відкриття терміналу F, оскільки собіварість його експлуатації не дозволяє обслуговувати заявлену Ryanair кількість рейсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-