Активісти звернулися до міжнародної спільноти щодо ситуації в Держгеонадрах

Активісти звернулися до міжнародної спільноти щодо ситуації в Держгеонадрах

Укрінформ
Громадська організація «Геологія України» звернулася до посольств США, Канади, Великобританії, Німеччини та представництв МВФ та ЄС в Україні з проханням втрутитися у ситуацію з фактично незаконним призначенням керівництва Держгеонадр Олега Кирилюка та Миколи Фощія. 

Про це Укрінформ повідомили в прес-службі громадської організації. 

«Ми стали свідками грубого порушення закону Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом у намаганні призначити свого керівника, людину з кримінальною репутацією, на посаду голови Держгеонадр України», – наголошується в зверненні.

Також, активісти закликали представників посольства, представництв ЄС та МВФ в Україні  звернути увагу на кричущу ситуацію, яка склалася довкола стратегічної галузі України. 

Нагадаємо, конкурс на посаду заступника та першого заступника голови Держгеонадр відбувся восени минулого року, і за його підсумками на керівні посади було обрано Олега Кирилюка та Миколу Фощія. Однак суд визнав його результати незаконними та скасував рішення про переможців, оскільки конкурс відбувся з порушеннями.

Наступний конкурс на голову Держгеонадр був призначений на 16 травня 2017 року, але він не відбувся через відсутність кворуму. 

За п’ять днів до проведення повторного конкурсу, призначеного на 23 травня, Кабмін затвердив заступником і водночас т.в.о. голови Держгеонадр України Олега Кирилюка та першим заступником голови Миколу Фощія. Однак Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію розпоряджень Кабміну від 18 травня 2017 року про призначення Фощія та Кирилюка на керівні посади служби.

Сам же конкурс на посаду голови Держгеонадр 23 травня відбувся безрезультатно – без вагомих причин комісія не змогла обрати переможця.

Вже 25 травня Олег Кирилюк і Микола Фощій зайняли кабінети керівників у будівлі Держгеонадр. Попри рішення суду, на Урядовому порталі були оприлюднені розпорядження від 24 травня 2017 року про повторне призначення заступником голови Держгеонадр Олега Кирилюка та покладення на нього повноважень в.о. голови служби, а також про призначення першим заступником голови Держгеонадр Миколи Фощія. При цьому, розпорядження про їхнє призначення було офіційно опубліковане (набуло чинності) лише 29 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-