Пенсійна реформа: Рева спростовує зрив переговорів з МВФ та Світовим банком

Пенсійна реформа: Рева спростовує зрив переговорів з МВФ та Світовим банком

Укрінформ
Інформація, що розповсюджеється ЗМІ про провал переговорів по проекту пенсійної реформи з ключовими міжнародними партнерами України – Міжнародним валютним фондом та Світовим банком, не відповідає дійсності. 

Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Він повідомив, що найближчими днями МВФ оприлюднить відповідну заяву, а Світовий банк, за словами Реви, її вже зробив. 

Міністр процитував спеціального листа за підписом регіонального директора Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Сату Кахконен, в якому, зокрема йдеться про підтримку урядового проекту пенсійної реформи, оскільки він враховує надані Україні рекомендації. 

«Ми пропонуємо повну підтримку в подальшому процесі його розгляду і прийняття», - процитував листа Андрій Рева.

Нагадаємо, проект підготовленої урядом пенсійної реформи містить одразу декілька напрямків роботи, а саме – забезпечення осучаснення пенсій з 1 жовтня поточного року з подальшим автоматичним зростанням пенсійних виплат у наступні роки, забезпечення бездефіцитності бюджету Пенсійного фонду в середньостроковій перспективі, встановлення справедливого пенсійного забезпечення в залежності від трудового стажу при збереженні рівня пенсійного віку, а також вжиття низки заходів з детінізації економіки та збільшення кількості платників єдиного соціального внеску, який є основним джерелом наповнення Пенсійного фонду. В разі ухвалення пропозицій уряду збільшення пенсій відчують 9 млн українських пенсіонерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-