ДФС в онлайн-режимі моніторитиме митні процедури

ДФС в онлайн-режимі моніторитиме митні процедури

Укрінформ
У Державній фіскальній службі України заплановано створення Департаменту таргетингу та управління ризиками, що дасть змогу вивести на новий рівень практику здійснення вибіркового митного контролю.

Як повідомили Укрінформу в прес-службі ДФС, про це заявив в.о. голови фіскальної служби Мирослав Продан.

«Вже зараз ми визначаємось із пріоритетними пунктами пропуску, де буде розміщене відповідне технічне обладнання. Попередньо це буде 10 пунктів пропуску через державний кордон з усіма країнами-сусідами. Зокрема, на кордоні з Польщею будуть обладнані три пункти пропуску, оскільки це один з пріоритетних напрямів туризму  та зовнішньоекономічних зв`язків», – зазначив Продан. 

Як відзначив очільник ДФС, запуск таргетинг-центру дасть змогу спростити та прискорити митні формальності для сумлінних суб’єктів господарювання, суттєво підвищить результативність митного контролю та зменшить корупційні ризики за рахунок перенесення частини повноважень щодо прийняття рішень до НТЦ.

При цьому відеоконтроль та моніторинг здійснюватимуться в цілодобовому режимі.

Фахівці зазначеного департаменту здійснюватимуть відеоаналітику та віддалене спостереження за пунктами пропуску та зонами митного контролю, онлайн моніторинг процесів митного контролю та оформлення, координацію оперативних заходів та взаємодію з усіма зацікавленими сторонами, а також супроводження системи управління ризиками та її постійну актуалізацію.

За словами Продана, результативність функціонування подібних центрів доведена в митних адміністраціях країн-членів ЄС, США, Канади і т.д.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-