У ДФС заперечують блокування міжнародних інтернет-покупок

У ДФС заперечують блокування міжнародних інтернет-покупок

Укрінформ
У Державній фіскальній службі вважають, що резонанс навколо блокування пропуску посилок з товарами відомих брендів на українській митниці пов'язаний з проведенням контрольно-перевірочних заходів у мережах інтернет-магазинів.

Про це на засіданні уряду сказав в.о. голови фіскальної служби Мирослав Продан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора ЗМІ була озвучена інформація, що керівництвом ДФС здійснено ряд заходів на предмет перешкоджання ввезенню на митну територію брендових речей. Я не розумію, чому такого резонансу набула ця інформація. Адже це та процедура, яка функціонувала і продовжує функціонувати, та визначена як Митним кодексом, так і міжнародними конвенціями. Дізнавшись першоджерело цієї інформації, я це пов'язую з тим, що сьогодні ДФС проводиться ряд контрольно-перевірочних заходів, пов'язаних з мережами інтернет-магазинів, а також сортувальними станціями, де здійснюється розмитнення міжнародних поштових відправлень», - поінформував Продан.

Як повідомлялося, раніше в ДФС заявили, що обмеження митницями ввезення товарів відомих брендів, придбаних в іноземних інтернет-магазинах, відбувається тільки на вимогу правовласників або їх представників. Разом з тим у відомстві спростували інформацію про те, що митницям дано вказівку забороняти фізичним особам ввезення в Україну товарів, права на торговельні марки яких заявлені в митному реєстрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-