Газпром не вірить, що Україна забере газ у рахунок штрафу. Міллер

Газпром не вірить, що Україна забере газ у рахунок штрафу. Міллер "встав у позу"

Укрінформ
Глава держкомпанії "Газпром" Олексій Міллер заявив, що чекає остаточного рішення Стокгольмського арбітражу до кінця червня, а відбору Україною газу не боїться.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Я не знаю, що заявляє "Нафтогаз". Коли буде остаточне рішення, тоді можна буде коментувати. Остаточне рішення буде не раніше кінця червня", - сказав Міллер.

Глава Газпрому ще кілька разів повторив: "Немає рішення арбітражу". Коментуючи ризик відбору газу Україною в рахунок виконання штрафу Антимонопольного комітету України (АМКУ), Міллер сказав: "Хай спробують".

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" вимагає від Газпрому в Стокгольмському арбітражі $30 млрд, але сума вимог може потенційно вирости до $50 млрд. ПАТ "Газпром", у свою чергу, вимагає $50 млрд за контрактом, в який закладено принцип "бери або плати".

Трибунал при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма задовольнив ряд ключових вимог НАК "Нафтогаз України" в справі за позовом проти Газпрому щодо контракту на поставки газу до України від 2009 року.

Як повідомляв раніше Укрінформ, Президент Петро Порошенко привітав рішення Стокгольмського арбітражу у справі НАК "Нафтогаз України" проти Газпрому щодо контракту на поставки газу, в якому українська державна компанія виграла цю комерційний спір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-