В Україні будують завод із виробництва боєприпасів - уже готові кілька цехів

В Україні будують завод із виробництва боєприпасів - уже готові кілька цехів

Укрінформ
Сформована українськими підприємствами та КБ корпорація "Таско" вже десятий рік будує в Україні за власні кошти завод з виробництва боєприпасів. Наразі вже здано кілька цехів.

Про це заявив під час “круглого столу” в Укрінформі на тему: “Переозброєння української армії. Проблеми та шляхи їх подолання” президент корпорації Валерій Павлюков.

"Ми зараз будуємо завод з виробництва боєприпасів, вже 10 років будуємо. Повністю за власні оборотні засоби. Ми тільки зараз здали кілька цехів, на яких можемо виробляти боєприпаси. До цього  ми займалися ремонтом на орендованих майданчиках”, - заявив він.

Павлюков додав, що наразі корпорація займається артилерійськими боєприпасами. За його словами, в Україні комлексного виробництва боєприпасів до цих пір немає, а в часи СРСР існували лише “розрізнені елементи”.

Поруч із цим, президент "Таско" вказав на те, що боєприпасна галузь базується на масовості виробництва: “Лише масовіть виробництва дає можливість знизити ціну для власного внутрішнього ринку та забезпечити конкуретноздатність на зовнішньому ринку”.

Водночас, за словами  Павлюкова, наразі в Україні існує занадто  багато регулючих моментів у цій сфері, що не сприяє розвитку ні боєприпасної галузі, ні жодної іншої військової галузі. 

"У нас усе зажато. Можливості експорту дають лише 5 підприємствам, які входять до "Укроборонпрому". І якщо  раніше це було 3% комісійних, то зараз це 11-13% і вище. Жодна фірма, нормальний виробник озброєння, не зможе вийти на ринок, конкурувати, якщо з  неї будуть брати такі побори”, - заявив він.

Павлюков зазначив, що наразі питанням №1 є "надання можливості підприємствам приватного сектору самим реалізовувати свою продукцію та самим закупляти комплектуючі і матеріали".

"У такому  випадку ми зможемо однозначно збільшити випуск, за рахунок масовості піде прибуток. Буде можливість вкладати гроші у розвиток виробництва", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-