У Фонді гарантування мають намір обійтися власним коштом

У Фонді гарантування мають намір обійтися власним коштом

Укрінформ
У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб сподіваються, що більше не буде ліквідацій великих банків, і йому не доведеться займати гроші у Мінфіна на виплати вкладникам неплатоспроможних банків.

Про це під час прес-конференції сказав директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року, якщо не буде великих "штормів" на фінансовому ринку, то я сподіваюся, що ми не запозичуватимемо", - сказав Ворушилін.

Він також зазначив, що у Фонді гарантування сподіваються, що повертати позичальникам вклади будуть за рахунок засобів від роботи з активами.

У Фонді гарантування зазначають, що за станом на 1 травня 2017 року на рахунках Фонду гарантування знаходиться 12,96 млрд грн. При цьому упродовж 2012-2017 років Фонд гарантування виплатив вкладникам неплатоспроможних банків 87,121 млрд грн.

В попередні роки Фонд гарантування вкладів позичив для покриття боргів перед вкладниками банків, "що лопнули", близько 9 млрд грн у Нацбанку і близько 60 млрд грн у Міністерства фінансів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-