Підписали другий договір щодо днопоглиблення порту

Підписали другий договір щодо днопоглиблення порту "Південний"

Укрінформ
Адміністрація морських портів України підписала другий договір з китайською компанією China Harbour Engineering company Ltd. (CHEC) про проведення робіт з днопоглиблення у морському порту "Південний".

Урочисте підписання двостороннього договору відбулося в рамках конференції Grain & Maritime days in Odessa в Чорноморську сьогодні, 25 травня, повідомляє ЦТС.

"Підписанням цього контракту Адміністрація морських портів довела, що ми націлені на розвиток портової інфраструктури. Це тільки початок", - наголосив начальник адміністрації порту "Південний" Максим Широков.

Договір передбачає збільшення глибин на внутрішньому і підхідному каналі порту Південний до 21 м, а в операційній акваторії причалів №5 і №6 ДП "МТП Південний" - до 19 метрів.

Заплановані роботи є продовженням проекту днопоглиблення, який реалізується в порту з 2012 року. Виконане раніше днопоглиблення дозволило з червня 2014 року в експериментальному режимі оголосити осадку для суден, які обробляються на причалах №5 і №6 (державного стивідора МТП Південний), в 18,5 м.

Нагадаємо, що перша угода з China Harbour Engineering company була підписана 18 травня в Києві. Вона передбачає проведення днопоглиблювальних робіт підхідного каналу з 16 до 19 м і створення операційної акваторії глибиною 16 м біля причалів №23, 24 і 25 морпорту "Південний" (проект "Реконструкція водних підходів, маневрових зон та операційних акваторій морського порту Південний").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-