Укрнафта заявляє про ризик закриття шести родовищ

Укрнафта заявляє про ризик закриття шести родовищ

Укрінформ
"Укрнафта" просить главу Сумської ОДА не допустити зупинки видобутку вуглеводнів на шести родовищах, на яких незабаром повинен закінчитись термін дії спеціальних дозволів на видобуток.

Про це повідомляє спеціалізоване видання "Нафторинок".

"ПАТ "Укрнафта" звернулося до голови Сумської ОДА, з проханням у рамках повноважень глави адміністрації не допустити зупинки на шести родовищах суспільства, на яких незабаром має закінчитись термін дії спеціальних дозволів на видобуток", - йдеться у повідомленні.

В "Укрнафті" зазначають, що зупинка видобутку може привести до втрати 1500 робочих місць місць, недоотримання 1 млрд грн платежів до бюджетів, а також істотних втрат у видобутку вуглеводнів.

За рік компанія видобуває на родовищах у Сумській області близько 254 тис. т нафти, 14 тис. т конденсату, 83 млн куб. м газу і 123 млн куб.м нафтового газу.

У 2017 р. закінчується термін дії 9 ліцензій "Укрнафти", на які припадає близько 20% обсягу річного видобутку нафти і конденсату. У разі непродовження терміну дії цих ліцензій "Укрнафта" недоотримає 4,1 млрд грн чистого доходу, втрати держави тільки від недоотриманих рентних платежів становитимуть близько 1,4 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-