Херсонщина: хто більше виробляє овочів, той дорожче їх купує

Херсонщина: хто більше виробляє овочів, той дорожче їх купує

Укрінформ
На Херсонщині, яка протягом останніх років є найбільшим в Україні виробником овочів, вони подорожчали у квітні 2017 року на 6,7% - найбільше з усіх продуктів харчування.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у понеділок в Головному управлінні статистики у Херсонській області.

"На Херсонщині у квітні 2017 року першочерговим чинником зростання індексу інфляції стало подорожчання продуктів харчування - на 1,8%. Найбільше подорожчали овочі - на 6,7%. Зокрема, капуста білокачанна подорожчала в 1,5 раза, помідори – на 29,2%, морква – на 26,1%, буряк – на 15,2%, цибуля ріпчаста – на 14%, картопля – на 9,1%", - зазначили в обласному статуправлінні.

Разом з тим, як зазначають в статуправлінні, у квітні 2017 року в області подешевшали огірки - на 19,7%.

Що ж до іншої вітамінної продукції - фруктів, то вони, згідно даних облстатуправління, подорожчали в регіоні у квітні на 5,3%. Так, ківі виросли в ціні на 18,8%, банани - на 8,6%, яблука - на 8,6%, лимони - на 4,8%, виноград - на 1,4%. Проте, дешевшими стали апельсини - на 5,4%.

Протягом останніх років Херсонщина є серед регіонів України найбільшим виробником овочевої продукції. В 2010 році Херсонська область виробила 841,5 тис. тонн овочів. За період з 2011 по 2015 рік Херсонщина щороку виробляла овочевої продукції від 1 млн 123 тис. тонн до 1 млн 287 тис. тонн. У 2016 році, за даними Департаменту агропромислового розвитку ОДА, область виробила 1,3 млн тонн овочів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-