Від Кабміну вимагають скасувати призначення Кирилюка керівником Держгеонадр

Від Кабміну вимагають скасувати призначення Кирилюка керівником Держгеонадр

Укрінформ
ГО «Геологія України» вимагає від уряду скасувати призначення т.в.о голови Державної служби геології та надр України Олега Кирилюка, а першим заступником голови Служби – Миколу Фощія.

Про це йдеться у прес-релізі Геології України, переданому Укрінформу.

"Члени громадської організації «Геологія України» вийшли на пікет проти таємних призначень Кабміну. Вчора, за чотири дні до офіційного конкурсу, уряд призначив т.в.о Державної служби геології та надр України «регіонала» Олега Кирилюка, а першим заступником голови Служби – чиновника з кримінальним минулим Миколу Фощія", - йдеться у повідомленні.

Громадські активісти вважають, що, здійснивши ці призначення, прем’єр-міністр Володимир Гройсман кілька разів грубо порушив закон України. Зокрема, Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про обрання першого заступника і заступника голови Держгеонадр – Фощія та Кирилюка. Суд визнав,що під час тестування кандидатів на посади конкурсною комісією було допущено низку порушень. Однак це рішення суду Кабмін не взяв до уваги.

ГО «Геологія України» акцентує на тому, що Олег Кирилюк – колишній «регіонал» та начальник Держархбудінспекції у Житомирській області, з яким пов’язано багато скандалів, про які неодноразово писали у ЗМІ. 

"А проти Миколи Фощія відкрито кримінальне провадження. Чиновника зі скандалом звільнили з посади керівника  держпідприємства «Південукргеологія» через нецільову розтрату коштів підприємства та мільйонні заборгованості з виплати заробітних плат. А відтак Микола Фощій довів одне з найбільших геологічних підприємств України до банкрутства", - зазначили громадські активісти.

У Державній службі геології та надр поки що ніяк не прокоментували скандальних призначень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-