Держгеонадра оприлюднила список ліцензованих користувачів надр бурштину

Держгеонадра оприлюднила список ліцензованих користувачів надр бурштину

Укрінформ
Наразі в Україні є 9 суб'єктів, які мають спеціальні дозволи на користування надрами бурштину.

Про це заявив начальник управління надрокористування та міжнародного співробітництва Державної служби геології та надр України Дмитро Абрамович під час прес-конференції в Укрінформі 6 квітня.

"У нас на сьогодні є 9 компаній-власників спеціальних дозволів на користування надрами (бурштину. - Авт.). Вони мають разом 18 ліцензій або спецдозволів на користування надрами", - зазначив Абрамович.

Він зауважив, що ця цифра є малою, адже в Україні наразі існує 5 тисяч легальних ліцензованих користувачів надрами. 

Абрамович додав, що легальними користувачами бурштину в Україні є КП "Волиньприродресурс", ТОВ "Компанія "Надра Галичини", ТОВ "Амбер Холдинг", ТОВ "Райт Солюшн", ДП "Бурштин України", ТОВ "РЕД.МЕТ", ТОВ "Центр "Сонячне ремесло", ТОВ "Інклюз-8", дочірнє підприємство "Укрбурштин" державної акціонерної компанії "Українські поліметали".

Він також наголосив на тому, що ці компанії володіють спеціальними дозволами, яких є декілька видів: на видобування, на геологічне вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою та на геологічне вивчення.

З названих підприємств спецдозволи на видобування бурштину мають 3 компанії, на геологічне вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою - 5, і одна компанія володіє спецдозволами на геологічне вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою та видобуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-