Кутовий обіцяє українцям безпечні продукти

Кутовий обіцяє українцям безпечні продукти

Укрінформ
Ухвалений 18 травня Верховною Радою закон "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин" створить виробникам продукції набагато простіші умови виходу на нові європейські ринки.

А українці отримають можливість купувати харчові продукти з високим рівнем безпечності, заявив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий, інформує прес-служба міністерства.

"Нова система державного контролю має величезне значення для України. І я вдячний депутатам за прийняття цього надважливого закону. Виробникам української продукції буде набагато простіше вийти на нові європейські ринки. А українці отримають можливість купувати харчові продукти з високим рівнем безпечності", - зазначив Кутовий.

Закон є значним кроком у реформуванні системи державного контролю безпечності харчових продуктів, її наближенні до європейських принципів здійснення контролю, що є надзвичайно важливим у контексті виконання зобов’язань в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Закон встановлює вимоги до організації державного контролю харчових продуктів, кормів та тварин представниками єдиного контролюючого органу - компетентного органу.

Ухваленим документом також визначені загальні вимоги до здійснення державного контролю з метою перевірки виконання операторами ринку харчових продуктів, кормів, тварин вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та кормів, здоров’я та благополуччя тварин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-