Китай може взятися за обслуговування українських АЕС

Китай може взятися за обслуговування українських АЕС

Укрінформ
Китай зацікавлений у спільній реалізації інвестиційного проекту на базі споруджуваної шахти на Новокостянтинівському родовищі уранових руд, а також готовий взяти участь у реалізації проекту будівництва на території України виробничих потужностей з виготовлення тепловиділяючих збірок.

Про це пише Урядовий портал за результатами участі української делегації на чолі з першим віце-прем‘єр-міністром України – міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим у діалозі високого рівня Форуму міжнародного співробітництва «Один пояс, один шлях», який проходить у Пекіні.

У ході Форуму українська сторона зустрілася з керівництвом Китайської корпорації ядерної промисловості (CNNC), під час якої обговорені основні напрямки взаємовигідного співробітництва у сфері розвитку підприємств атомно-промислового комплексу України і Китайської Народної Республіки.

Як зазначається, китайська сторона висловила зацікавленість у спільній реалізації інвестиційного проекту на базі споруджуваної шахти на Новокостянтинівському родовищі уранових руд та готова взяти участь в реалізації проекту будівництва на території України виробничих потужностей з виготовлення тепловиділяючих збірок для задоволення потреб українських АЕС.

Також 14 травня українська делегація відвідала дослідницький та виставковий центр компанії Huawei та зустрілась з керівництвом компанії. Основні питання української делегації стосувалися обміну досвідом, залучення фахівців та технологій щодо забезпечення кіберзахисту енергетичних об’єктів та інших питань, вирішення яких сприятиме ефективному розвитку ІТ інфраструктури ПЕК України.

Довідка. Основне завдання Форуму - це торгове, інвестиційне та економічне співробітництво, зростання економічних показників, посилення економічних зв'язків і безперешкодної торгівлі між країнами-учасницями для збільшення переваг і вигоди від економічної глобалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-