Пенсійна реформа: Кубів передрікає

Пенсійна реформа: Кубів передрікає "війну" з популістами

Укрінформ
Пенсійна реформа насамперед має створити умови для людини, яка працює, щоб забезпечити і гідну зарплату, і потім гідну пенсію.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. 

«Пенсійна реформа потрібна не Міжнародному валютному фонду, а Україні. Пенсійна система приречена на демонтаж та заміну, якщо за 25 років існування держави створила дефіцит на рівні 140 мільярдів гривень. Пенсійна реформа насамперед має створити умови для людини, яка працює, щоб забезпечити і гідну зарплату, і гідну пенсію потім. Коли ти відраховуєш кошти, держава потім повертає їх у вигляді пенсії, якої має вистачати на прожиття, на лікування, на інші послуги. Тоді людина почувається захищеною. Щоб мати кращі привілеї - треба формувати недержавний пенсійний фонд, який дозволяє жити краще», - сказав Кубів.

Він висловив побоювання, що у найближчі місяці, коли будуть винесені на розгляд  закони щодо пенсійної реформи та створення ринку землі, найбільшими ворогами держави стануть саме популісти, і доведеться долати їхній опір.

«Тут буде вкрай важливо донести до суспільства невідворотність, критичну потрібність радикальних змін. Інакше програємо. А те, що ми будемо рішучими, не сумнівайтесь», - наголосив Кубів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-