Проблеми у податковій сфері обговорили міністри фінансів України та Кіпру

Проблеми у податковій сфері обговорили міністри фінансів України та Кіпру

Укрінформ
Міністр фінансів України Олександр Данилюк і міністр фінансів Республіки Кіпр Харріс Георгіадіс обговорили взаємні заходи щодо уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням.

Про це повідомляє Урядовий портал, за підсумками зустрічі в рамках двадцять шостих щорічних зборів керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

«Одне з головних питань, яке обговорили на зустрічі - ратифікація Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням», - йдеться в повідомленні.

Георгіадіс зазначив, що ця Конвенція надасть Україні більше переваг ніж Республіці Кіпр, тому Верховній Раді України слід прикласти максимум зусиль для її ратифікації. Як голови спільної українсько-кіпрської міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва, міністри домовилися провести засідання комісії в другій половині цього року, оскільки з часу проведення останнього засідання постало багато питань, які потребують вирішення на двосторонньому рівні. Серед них: необхідність збільшення обсягів торгівлі та інвестицій і посилення співпраці у банківській та туристичній сферах. Також міністри обговорили досвід Кіпру в реформуванні податкової системи, шляхи зменшення адміністративного навантаження на підприємців і перебіг реформи Державної фіскальної служби в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-