Збільшення квот на експорт до ЄС дасть Україні майже $200 мільйонів

Збільшення квот на експорт до ЄС дасть Україні майже $200 мільйонів

Укрінформ
Розширення квот на безмитний експорт української аграрної продукції до країн Європейського Союзу орієнтовно надасть $196,95 млн.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

"Рішення про збільшення квот на українську аграрну продукцію для нас важливе і дозволить розширити наші експортні можливості. Україна отримає близько 200 мільйонів доларів в обсязі реалізації. Безперечно, ми розуміємо, що йдеться про проміжний етап узгодження і попереду пленарне засідання Європарламенту та засідання Ради міністрів ЄС. Проте, ми сподіваємось, що вже до кінця травня буде ухвалено остаточне рішення", - прокоментував міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

У Мінагрополітики зазначають, що планується розширення квот на: мед (3 тис. т), виноградний сік (500 т), кукурудзу, кукурудзяне борошно та гранули (650 тис. т), ячмінна крупа та борошно (7,8 тис. т), овес (4 тис. т), ячмінь, ячмінне борошно та гранули (350 тис. т).

Міністерство наголошує, що Комітет Європейського парламенту з питань міжнародної торгівлі не підтримав розширення торговельних преференцій для: томатів, пшениці і сечовини.

Як повідомлялось раніше, 4 травня 2017 року Комітет Європарламенту з питань міжнародної торгівлі схвалив законодавчий регламент про збільшення для України експортних квот на постачання деяких видів товарів до країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-