Експерт: На українському ринку до 80% міцного алкоголю - контрафакт

Експерт: На українському ринку до 80% міцного алкоголю - контрафакт

Укрінформ
В Україні до 50% ринку продуктів харчування і до 80% ринку міцного алкоголю є контрафактом. При цьому, навіть виробники традиційно якісної продукції змушені здешевлювати свою продукцію за рахунок спрощення чи відходу від технологій.

Про це заявив генеральний директор Української Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Фейсбук.

"В Україні до 50% ринку продуктів харчування і до 80% ринку міцного алкоголю є контрафактом. При цьому держава не звертає на це увагу, залишивши один на один покупця з виробником. Сумлінний виробник, коли не може витримати конкуренцію з боку порушників, також відходить від виробництва якісної продукції, здешевлюючи її. Це є проблемою і для самих виробників, тому що знижуючи якість, вони стають менш конкурентними на міжнародних ринках, тому що виробляти продукцію окремо на український ринок, а окремо на зовнішній – важко", - пояснив він.

За словами Дорошенка, в Україні відсутня система перевірки якості продукції на зразок європейської, де цими питаннями займаються правоохоронні органи.

"В Європі якістю продуктів займається у тому числі Європол, тобто правоохоронні органи. Навіть якщо у продукції містяться не ті горіхи, які вказані на упаковці – це є з точку зору європейців важким порушенням закону. У спецоперації, що тривала з грудня минулого року до березня 2017 взяла участь 61 країна. Вартість конфіскованої під час неї продукції сягає 230 мільйонів євро", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-