Гройсман: Вже є перші ознаки зростання експорту

Гройсман: Вже є перші ознаки зростання експорту

Укрінформ
Розвиток економіки України пов'язаний зі зростанням експорту, і в цьому році вже є перші ознаки зростання експорту, але надалі потрібно добитися стійкого його зростання.

Про це зранку написав у Facebook Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Говорячи про розвиток економіки України і економічне зростання, ми повинні працювати над зростанням експорту українських товарів і послуг. Експорт завжди складав майже 50% ВВП. У 2017 бачимо перші ознаки зростання експорту", - зазначив Гройсман.

При цьому він наголосив, що "для стійкого подальшого зростання маємо чітко розуміти, як ми розвиватимемо експорт в контексті глобального становлення національної економіки".

Прем'єр нагадав, що нещодавно Міністерство економічного розвитку і торгівлі України представило проект "Експортна стратегія України" і "Дорожню карту стратегічного розвитку торгівлі 2017 – 2021".

"В проекті багато говориться про створення сприятливих умов для розвитку українських експортно-орієнтованих підприємців та виробників, та плану дій всіх гравців від парламенту і уряду до бізнес-асоціацій. Проте кінцева мета стратегії - підвищення рівня життя українців", - зазначив Гройсман.

Він закликав бізнес та експертне середовище долучатися до спільної мети економічного зростання - ознайомитись з документами проекту "Експортна стратегія України" та надати конструктивні коментарі.

Документи проекту Експортна стратегія знаходяться на офіційному сайті Мінекономрозвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-