Львівське сміття вирішили не вивозити за межі області

Львівське сміття вирішили не вивозити за межі області

Укрінформ
Уряд і Львівська облдержадміністрація знайшли рішення проблеми "львівського сміття" : найближчим часом його утилізуватимуть на полігонах інших міст області .

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Кабінет міністрів України у співпраці із Львівською обласною державною адміністрацією та місцевими органами самоврядування Львівщини знайшли вирішення проблеми утилізації твердих побутових відходів, що утворюються на території м. Львів. Зокрема, сміття з міста буде вивозитися та утилізуватися на полігонах інших міст Львівської області на той час, поки Львівська міська рада прийме остаточне системне рішення щодо способу подальшої утилізації ТПВ, які утворюються у місті", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що такі домовленості буде закріплено у Меморандумі про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування, на території яких розташовані полігони або звалища захоронення твердих побутових відходів.

Документ буде підписано сьогодні, 21 квітня, у присутності віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона головою Львівської ОДА, головою Львівської обласної ради та головами міських рад Львівщини.

Підписанню Меморандуму передувала низка робочих нарад під головуванням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, а також віце-прем’єра Володимира Кістіона за участю представників Львівської обласної адміністрації та органів місцевого самоврядування. Володимир Гройсман неодноразово закликав місцеву владу вирішити проблему вивезення сміття  і наголошував на тому, що уряд готовий надати усю необхідну підтримку, що дозволить урегулювати це питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-