Зубко грозиться відбирати землі у безвідповідальних власників через пожежі

Зубко грозиться відбирати землі у безвідповідальних власників через пожежі

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко доручив Держлісагентству та профільним міністерствам напрацювати пропозиції щодо посилення відповідальності власників землі, яка не обробляється, у разі виникнення пожеж.

Про це він заявив на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Держлісагентство, Мінприроди, МінАПК і ДЗК (Державний земельний кадастр. - Ред.) мають спільно підготувати пропозиції про збільшення відповідальності власників землі, якщо не відбувається дотримання пожежної безпеки і виникають пожежі. Якщо не обслуговується, якщо не обробляється, якщо не дотримується пожежна безпека - до позбавлення власності або повернення у державну власність”, - наголосив Зубко.

Таке рішення урядовець прийняв після виступу голови Київської ОДА Олександра Горгана, який розповів, що більшість пожеж торфовищ минулого року сталися саме на земельних ділянках, які не обробляються власниками.

“Набуває особливої відповідальності питання власників земельних ділянок, які їх не обробляють, тому що у нас фактично всі торфовища, які горіли в минулому році, вони горіли на приватній землі. Потрібно приймати рішення або через вплив за рахунок прогресивного оподаткування тих земельних ділянок, які не використовуються за цільовим призначенням, або їх вилучення, але в будь-якому разі треба звертатися до фінансових інструментів”, - зазначив Горган.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-