На закупівлях через ProZorro зекономили майже 10 мільярдів - МЕРТ

На закупівлях через ProZorro зекономили майже 10 мільярдів - МЕРТ

Звіт
Укрінформ
З 1 серпня 2016 року, коли система електронних торгів ProZorro стала обов’язковою для всіх державних установ, загальна економія бюджетних коштів склала близько 10 млрд гривень.

Про це йдеться у Звіті сфери публічних закупівель за 2016 рік, який опублікувало Мінекономрозвитку. 

"2016 рік став ключовим у проведенні реформи державних закупівель. З 1 квітня почав діяти Закон України “Про публічні закупівлі”, а з 1 серпня закупівлі через електронну систему ProZorro стали обов’язковими для всіх державних установ.

У 2016 році відбулося 366 тисяч закупівель на загальну суму 274 млрд гривень. З них 101 тисяча закупівель були надпороговими (22 тисячі проходили через ProZorro), 136 - допороговими, а ще по 128 тисячах у електронну систему були завантажені звіти. Загальна економія бюджетних коштів склала близько 10 млрд гривень", - зазначають у МЕРТ.

Також, наголошують в Мінекономіки, важливим досягненням стало приєднання України до Угоди СОТ про державні закупівлі, що дало змогу українським виробникам отримати доступ до глобального ринку держзакупівель із об’ємом  $1,7 трлн щорічно.

“Всього за рік сфера державних закупівель в Україні перейшла на новий, якісно кращий рівень. Однак реформа далеко не завершена. У Міністерстві ми продовжуємо працювати як над законодавчою, так і над технічною базою системи держзакупівель. У 2017 році велика частина нашої роботи присвячена підвищенню професійної кваліфікації закупівельників: організовуємо семінари, тренінги та навчальні онлайн-курси для роз’яснення особливостей роботи модулів аналітики, процедури торгівлі на ProZorro та світових ринках,” - зазначив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

«Ми також запустили пілотний проект Центральної закупівельної організації, завдання якої оптимізувати закупівлі дрібних замовників у великі тендери, працюємо над методикою ризик-менеджменту та інтеграцією із державними реєстрами Міністерства юстиції, МВС та ДФС», - зазначив він.

Звіт можна почитати і завантажити за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-