ДПЗКУ хоче збільшити навантаження Миколаївського елеватора до 3,5 млн т зерна

ДПЗКУ хоче збільшити навантаження Миколаївського елеватора до 3,5 млн т зерна

Укрінформ
Найближчим часом ДПЗКУ презентує проект модернізації Миколаївського портового елеватора, який передбачає збільшення перевалочного навантаження до 3,5 млн т зерна.

Про це заявив заступник голови правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" Андрій Задирака, під час круглого столу "Проблеми зернової логістики України", що відбувся в Укрінформі 4 квітня 2017, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спеціалістами нашого портового елеватора Миколаївського спільно з проектуючою компанією був розроблений план модернізації елеватора, який передбачає "розкачку" Миколаєва (Миколаївського елеватора – ред.) до 3,5 млн т навантаження", - завив Задирака.

Він додав, що одночасна зберігальна потужність елеватора, яка є зараз - 60 тис т зерна, буде збільшена ще на 70 тис т.

Необхідність модернізації пов'язана з тим що наразі Одеський зерновий термінал та Миколаївський портовий елеватор сумарно не можуть забезпечити перевалку більше 3 млн т зерна, а за міждержавним контрактом з КНР Корпорація має експортувати 5,2 млн т зерна.

Заступник голови правління ДПЗКУ відзначив, що проект знаходиться на стадії погодження з портовою адміністрацією та з Міністерством інфраструктури України. В рамках проекту передбачена побудова нового причалу Миколаївського морського торгового порту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-