НАБУ розслідує ймовірні зловживання у схемі «Роттердам+»

НАБУ розслідує ймовірні зловживання у схемі «Роттердам+»

Документ
Укрінформ
Національне антикорупційне бюро почало провадження щодо зловживань службовим становищем під час формування ціни на вугілля за схемою «Роттердам+».

Про це повідомив у Facebook позафракційний депутат Віктор Чумак. За його словами, таку відповідь НАБУ надало на його запит.

«За результатами проведеного збору та узагальнення інформації щодо формування Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, вартості електроенергії за формулою «Роттердам+» 24.03.2017 Національним антикорупційним бюро розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Нацкомісії, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», - йдеться у документі.

У НАБУ та НКРЕ поки що це повідомлення не підтверджували і не коментували.

Нагадаємо: у березні 2016 Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, запровадила нову схему розрахунку оптової ринкової ціни на електроенергію, за якою туди, зокрема, закладається вартість вугілля для ТЕС та його доставки в Україну із порту Роттердам у Нідерландах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-