"Самопоміч" хоче повністю замінити керівництво Нацкомісії з енергетики

Укрінформ
Депутатська фракція "Самопоміч" зареєструвала законопроект про повну ротацію нинішнього керівництва Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Проект також передбачає зміну процедури призначення цього органу, оскільки, на думку його авторів, закон про незалежного регулятора у цій сфері так і не запрацював, повідомила народний депутат Вікторія Войціцька у Facebook.

"Допоки не відбудеться якісна повна ротація теперішнього керівництва - закон про Регулятора не запрацює. Разом з колегою ми зареєстрували законопроект №6073-1, який пропонує багаторівневу конкурсну процедуру призначення професійних членів Регулятора представниками Президента, Верховної Ради та Кабінету міністрів із залученням громадськості та ЗМІ", - зазначила депутат.

Як відомо, останнім часом діяльність НКРЕКП активно критикують. Зокрема, негативний резонанс має рішення НКРЕКП щодо запровадження формули закупвілі вугілля за формулою "Роттердам плюс".

Негативну реакцію викликали також рішення цього органу щодо запровадження плати за приєднання до електромереж та впровадження абонплати за газ. Крім того, наприкінці поточного березня НКРЕКП звинуватили в тому, що вона підвищила ціну на електроенергію з ІІІ кварталу у шахрайський спосіб.

24 березня Президент України Петро Порошенко затвердив план ротації голови та членів НКРЕКП.

Згідно з документом, підлягають звільненню у строк не пізніше 6 місяців з дня набрання чинності Законом України "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" (з урахуванням наявної за станом на день набрання чинності названим Законом однієї вакантної посади члена НКРЕКП) члени НКРЕКП Юрій Голляк та Володимир Євдокімов.

Також підлягають звільненню у строк не пізніше 12 місяців з дня набрання чинності Законом України "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" члени НКРЕКП Вікторія Морозова та Борис Циганенко.

Поруч із цим, указ визначає, що підлягають звільненню у строк не пізніше 18 місяців з дня набрання чинності Законом України "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" голова НКРЕКП Дмитро Вовк та член НКРЕКП Руслан Машляківський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-