Щодо Укрзалізниці потрібна фахова дискусія на рівні уряду - Омелян

Щодо Укрзалізниці потрібна фахова дискусія на рівні уряду - Омелян

Укрінформ
Ситуація в Укрзалізниці потребує термінової фахової дискусії на рівні уряду, заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян. 

Про це повідомляє сайт Мінінфраструктури із посиланням на інтернет-конференцію міністра на ЛІГАБізнесІнформ.

«Я очікую на рішучі дії уряду, оскільки тепер це спільна відповідальність, а не відповідальність виключно міністра інфраструктури. Хочу, щоб ми провели фахову дискусію про те що відбувається, що треба зробити. Бо, швидше за все, цього року ми матимемо проблеми з локомотивами, у нас нічого не вирішено з рухомим складом, напіввагонами, у нас пасажири перевозяться у «близьких до людських умовах», і особливого прогресу, крім рапортів, що відремонтували 5 чи 10 вагонів, поки немає», - наголосив Омелян.

Крім того, міністр зазначив, що 2016 рік став відверто провальним для компанії.

«Ми почали правильні процеси: ми корпоратизували підприємство, ми домоглися, щоб керівництво обиралося на відкритому конкурсі, дали високу зарплату і чекали вже доданої вартості від керівника. На жаль, цього не сталося - 2016 рік був відверто провальним для Укрзалізниці. І це не мої голослівні твердження, це чітка статистика, яка підтверджується як профільними бізнес-асоціаціями - звернення з боку Європейської бізнес-асоціації, Американської торговельної палати, бізнесу, який працює з УЗ, з боку профільних транспортних видань. Ми маємо відкат назад», - заявив Омелян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-