Американський постачальник палива для АЕС України заявив про банкрутство

Американський постачальник палива для АЕС України заявив про банкрутство

Укрінформ
Американська ядерно-енергетична компанія Westinghouse Electric, що належить японському концерну Toshiba, повідомила про банкрутство.

Про це повідомляє у середу BBC Україна

"Компанія намагається розібратися з величезними втратами, які призвели до кризи всього концерну Toshiba та поставили під загрозу його майбутнє. Westinghouse мала великі перевитрати у двох американських проектах у Джорджії та Південній Кароліні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у грудні 2016 року Toshiba попередила своїх інвесторів, що компанія зазнала величезних збитків через Westinghouse.

Активи ядерноенергетичної компанії, ймовірно, коштують менше, ніж передбачалося. Westinghouse також має суперечливі борги.

Концерт Toshiba сподівався продати контрольний пакет акцій Westinghouse.

Через ситуацію довкола Westinghouse Toshiba двічі переносила публікацію звітності за третій фінансовий квартал, який завершився у грудні минулого року. Зараз Toshiba має опублікувати фінансовий звіт 11 квітня.

У концерні заявляють про втрату близько 6,3 млрд дол., оскільки деякі ядерні активи у США коштують набагато менше, ніж передбачалося.

"Ядерноенергетичні послуги становлять близько третини доходів промислового гіганта. Заява про банкрутство Westinghouse має допомогти зменшити майбутні збитки Toshiba", - йдеться також у повідомлені.

Через проблеми Westinghouse акції Toshiba були у вільному падінні, втративши більше 60% від грудня 2016 року, коли компанія вперше заявила про фінансові проблеми.

У лютому голова Toshiba пішов у відставку, а корпорація затримала публікацію фінансової звітності через розбіжності з аудиторами.

Через фінансові проблеми концерну деякі аналітики розмірковують над тим, чи зможе Toshiba взагалі пережити цю кризу. Ймовірно, компанія буде вимушена продати деякі зі своїх підрозділів, наприклад виробництво чипів пам'яті. 

Як відомо, Україна купує у Westinghouse паливо для своїх атомних електростанцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-