Фонд держмайна знову спробує продати Одеський припортовий

Фонд держмайна знову спробує продати Одеський припортовий

Укрінформ
Фонд державного майна України зробить спробу у цьому році знову виставити ПАТ "Одеський припортовий завод" на продаж.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповів голова ФДМУ Ігор Білоус.

"Будемо знову пробувати продати ОПЗ. Ми обираємо нового радника, який буде займатися продажем ОПЗ. Він буде співпрацювати з оцінщиком, з аудитором та іншими технічними консультантами, які будуть рекомендувати ціну заводу. Вона буде такою, як було запропоновано минулого року на другому конкурсі, або нижчою", - сказав Білоус.

Голова фонду підкреслив, що компанія Ostchem олігарха Дмитра Фірташа відмовляється реструктуризувати борг на суму 250 млн дол., що утворився через несплату за поставки газу.

"Поки що контрагент, пан Фірташ, не йде на реструктуризацію боргу. Він намагається легітимізувати борг через українські суди", - зазначив Білоус.

Як відомо, у жовтні 2016 року Стокгольмський арбітраж задовольнив позов компанії Ostchem Дмитра Фірташа щодо стягнення з Одеського припортового заводу більше 250 млн доларів через невиплату боргу за поставку газу.

ОПЗ також заборгував 1,5 млрд грн НАК "Нафтогаз України". У грудні 2016 року Кабінет міністрів України ухвалив рішення про реструктуризацію боргу "Одеського припортового заводу" перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ на 2 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-