Суд дозволив примусово стягнути з ОПЗ майже 7 мільярдів на користь Фірташа

Суд дозволив примусово стягнути з ОПЗ майже 7 мільярдів на користь Фірташа

Укрінформ
Южний міський суд визнав рішення Стокгольмського арбітражу, яким було задоволено позов компанії Ostchem Holding Limited, пов'язаної з олігархом Дмитром Фірташем, щодо стягнення з ОПЗ $251,16 млн через невиплату боргу 2013 року за постачання газу.

Про це йдеться в ухвалі суду.

"Южний міський суд Одеської області ухвалив задовольнити клопотання представника Ostchem Holding Limited про визнання та надання дозволу на примусове виконання на території України часткового арбітражного рішення за згодою №1 Арбітражного інституту Торгової палати м.Стокгольма про стягнення заборгованості з ПАТ "Одеський припортовий завод", - зазначено в документі.

Зокрема, ОПЗ повинен виплатити на користь Ostchem 5,24 млрд грн основного боргу та 1,572 млрд грн пені.

Відповідно до жовтневого рішення Стокгольмського арбітражу, ОПЗ зобов'язаний повернути Ostchem $193,36 доларів основного боргу, $57,8 млн - нарахованої пені за прострочення платежів.

Як повідомлялося, Ostchem з 2012 року була єдиним постачальником газу для ОПЗ, а інші компанії Фірташа з березня 2013 року стали монопольними покупцями продукції заводу.

Борг утворився за контрактом заводу з Ostchem на постачання газу від 20 січня 2013 року. Заборгованість накопичилася у вересні-грудні 2013 року. За даними ЗМІ, у цей період російський "Газпром" знизив ціну газу для Ostchem з $430 до $265 за тис. кубометрів. Однак компанія Фірташа продовжила продавати газ для ОПЗ за ціною $430.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-