Велика приватизація: Фонд держмайна розписав

Велика приватизація: Фонд держмайна розписав "правила гри"

Укрінформ
Фонд державного майна України розробив проект закону, який дозволить ефективно продати 60 найбільших підприємств, активи яких перевищують 250 млн грн.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповів голова ФДМУ Ігор Білоус.

"Закон розробляли Фонд держмайна та Мінекономіки разом з ЄБРР, з західними юристами, в тому числі з Baker & McKenzie, а також багатьма іншими консультантами. Ми користувалися досвідом успішної приватизації у Східній Європі, що втілений у цьому проекті. Закон направлений на початок активної приватизації. Приватизація повинна бути проста, зрозуміла західним інвесторам і приносити користь Україні", - зазначив Білоус.

Проект передбачає, що всі активи будуть розподілені за двома групами: великі підприємства (активи яких перевищать 250 млн грн) та малі.

"Великі підприємства будуть продаватися виключно з радниками, а малі - через електронні платформи. Великих підприємств виявилося всього шістдесят. Тому можна сфокусувати свою роботу на цій великій приватизації і, безумовно, досягти успіху в продажу цих підприємств”, - розповів голова Фонду.

Він зазначив, що радник, який буде відбиратися Фондом держмайна, готуватиме усю документацію для продажу великих об'єктів, у тому числі і іноземною мовою.

"Радник також буде рекомендувати початкову ціну", - додав Білоус.

Фото: Економічна правда

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-